Over ons

 

First Aid 4 You is een stichting opgericht door een aantal enthousiaste personen die jarenlange ervaring hebben met EHBO en opleidingen.

Het bestuur van First Aid 4 You en wie wij zijn.

  • Pieter Berkers (Voorzitter)

Pieter heeft zijn EHBO diploma sinds 2006 en is in 2007 naar het Rode kruis gegaan om hulp te verlenen tijdens evenementen. Pieter is zeer gedreven in zijn EHBO handelingen, zo kwam hij in de wedstrijdploeg van het Rode Kruis terecht en werd hij samen met het team 1ste bij de Nederlandse Rode Kruis wedstrijden. Daarnaast is hij ook zeer sociaal en begaan met andere, mede daardoor kwam hij bij het Opvang en Verzorging team van het Rode kruis en was daar een goede leider tijdens de opvang van mensen die geëvacueerd waren. In het dagelijks lever heeft Pieter een eigen bedrijf, hij is loodgieter en doet alles wat daar verder mee te maken heeft, lekken dichten, badkamers en keukens zetten, enz. Het voor het zeggen hebben is zijn streven en zo ook met EHBO, daarom heeft hij met 4 anderen een EHBO stichting opgericht en is voorzitter van het geheel.

  • Marijke van Vlerken (Secretaris)

Marijke heeft haar EHBO diploma in 1990 behaald bij het Rode kruis en alle daarop volgende modules. Na 2 jaar is ze groepscommandant en daar blijft het niet bij. Marijke wordt coördinator evenementenhulpverlening en samen met haar maatje Peter hebben ze dat uitgebreid van 10 hulpverleningen naar 100 hulpverleningen per jaar. Voor Opvang en Verzorging was ze Hoofd en Docent en heeft het hele Opvang en Verzorging nieuw leven ingeblazen, dit alles zeer gedreven en met veel plezier, ondanks dat ze dacht dat ze niet zo sociaal was, EHBO is haar passie. Omdat het Rode kruis en de leiding niet meer aan haar verwachtingen voldeed is ze daar gestopt en heeft samen met Pieter B het idee uitgewerkt om een stichting te beginnen. Omdat ze het contact met mensen en het regelen en ritselen niet kan missen is ze nu secretaris bij de stichting.

  • Astrid Rooymans (Penningmeester)

Astrid heeft haar EHBO-diploma in 2010 behaald. En is begonnen bij Koninklijke Nederlandse EHBO vereniging. En aldaar veel voetbal en sport evenementen gedaan. Later heeft Astrid de overstap naar First Aid 4 You gemaakt en doet daar nu verschillende evenementen. In het dagelijks leven is Astrid financieel medewerker bij een overheidsinstantie. Astrid vind het leuk om van haar werk haar hobby te maken in de hoedanigheid van penningmeester voor de stichting. Haar andere grote hobby is wielrennen.

  • Marianne Verhagen (Opleiding)

Heeft in 1995 een EHBO diploma gehaald en vanaf 1996 bestuurslid geworden bij de EHBO vereniging van Liessel. In 2002 is zij instructeur geworden en bij het Rode Kruis Eindhoven gekomen om evenementenhulp te kunnen doen en de EHBO-ers van het Rode Kruis bij te scholen. Jaren was zij daar coördinator opleidingen en heeft ze de wedstrijdploeg van het Rode Kruis getraind die onder haar leiding diverse keren Brabants en Nederlands kampioen zijn geworden. Later heeft ze enkele jaren met succes de nationale wedstrijdploeg van het Rode Kruis getraind voor de Europese Eerste Hulp wedstrijden.

In 2005 is ze haar eigen bedrijf MG-opleidingen gestart en geeft zij nog steeds dagelijks les bij diverse bedrijven en instellingen. In 2014 heeft ze de opleiding voor Senior Instructeur gedaan. Door gebrek aan tijd is ze gestopt bij het Rode Kruis. Ze runt haar bedrijf met succes en probeert zo af en toe nog eens tijd vrij te maken voor de evenementenhulp. Ze is nog steeds instructeur bij de EHBO
vereniging Liessel en sinds kort ook bij First Aid 4 You.

  • Guido van den Acker (Intermediair)

Guido is ambulance chauffeur en heeft een eigen bedrijf AES ( Ambulance Event Service ). Hij kan diverse disciplines leveren zoals, EHBO-ers, ALS teams ( Advanced Life Support ) enz. Daarnaast heeft hij ook veel materiaal, onder andere Ambulances, AMBU motoren, quads en materialen die nodig zijn om hulp te verlenen tijdens evenementen. Als intermediair zit hij in het bestuur van de stichting en werken we erg nauw samen.